بدروم (ترکیه)


بدروم، شهر آفتاب، دریا و تاریخ

 

 

بدروم شهر آفتاب، دریا و تاریخ است.

این شهر در جزیره ای با همین نام قرار دارد و از ساحل جنوب غربی ترکیه تا دریای اژه کشیده شده است.

شهر بدروم امروز به یک مرکز تجاری و سرگرمی مهم تبدیل شده همانطور که قرن های گذشته نیز شهری مهم بود.

این شهر ساحلی که زندگی مدرن و تاریخ در آن به موازات یکدیگر جریان دارند،

به یکی از مقصدهای محبوب گردشگری داخلی و خارجی کشور ترکیه تبدیل شده است.

 

فرودگاه‌های بین‌المللی

فرودگاه میلاس – بودروم

 

وضعیت آب‌ و‌ هوا

جولای گرم‌ترین ماه سال در بدروم است و میانگین دمای هوا در این ماه به ۲۹ درجه می‌رسد.

ژانویه با میانگین دمای ۱۲ درجه‌ی سانتیگراد، سردترین ماه سال در این شهر ساحلی است.

طول روز در ماه آگوست به بیشترین مقدار خود می‌رسد که ۱۰ ساعت است. ماه دسامبر با میانگین بارش ۱۰۸ میلی‌متر، مرطوب‌ترین ماه سال است.

 

بهترین زمان برای سفر

بدروم دارای آب و هوای مدیترانه‌ای است. تابستان‌های گرم و طولانی، بهار و پاییز مطبوع و زمستان‌های کوتاه و ملایم، از ویژگی‌های آب و هوای بدروم است.

دمای هوا در ماه جولای تا اواسط سپتامبر به بیش از ۳۵ درجه هم می‌رسد.

این فصل، فصل شلوغ گردشگری در بدروم و به تبع آن، گران‌ترین فصل برای سفر به این شهر است.

 

جاذبه های توریستی بدروم

 

1 .  قلعه سنت پیتر ( Castle of St Peter )

این قلعه که با نام قلعه بدروم نیز شناخته شده است ،  از جمله جاهایی است که بسیاری از گردشگران آن را در لیست بازدیدهای ‏خود قرار می دهند.

وسعت اين قلعه حدود 30000 متر مربع بوده و داراي 5 برج مي باشد.

اين برج ها، برجهاي فرانسوي، انگليسي، ايتاليايي، آلماني و نيز برج مار است.

بالای باروی این قلعه که بایستید منظره‌ی خیره‌کننده‌ای از قلعه‌ی بدروم خواهید دید که به دست شوالیه‌های هوسپیتالر ساخته شده است.

 

 

این قلعه قرن پانزدهم میلادی ساخته و به سنت پیتر اهدا شد.

این قلعه که در جنوب غربی ترکیه واقع شده است،

در بین سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۳۷ ساخته شده و هم‌اکنون یکی از زیباترین مناطق دیدنی شهر بدروم به حساب می‌آید.

در دوران عثمانی با اضافه کردن مناره‌ای به کلیسای داخل قلعه سنت پیتر، آن را تبدیل به مسجد کردند.

این قلعه که زمانی به عنوان زندان مورد استفاده قرار می‌گرفت، اکنون موزه‌ی باستانشناسی زیر آب در این قلعه واقع شده است،

موزه‌ای که مهم‌ترین موزه‌ی حوزه‌ی اختصای خود در جهان است.

 

 

2 .  آرامگاه هالیکارناسوس ( Mausoleum at Halicarnassus )

باقی مانده های آرامگاه باستانی هالیکارناسوس (Mausoleum at Halicarnassus) ،

یکی از عجایب هفتگانه ی جهان می باشد که با استناد به بررسی های کارشناسان،

در بازه ی زمانی ۳۵۰ تا ۳۵۳ سال پیش از میلاد ساخته شده است.

 

 

این بنا، برای ماسول، فرماندار هخامنشی در شهر کاریا واقع در ساحل دریای اژه و به درخواست همسر وی ساخته شد.

آرتمیس دوم همسر ماسول تلاش زیادی برای هرچه بهتر ساخته شدن این ساختمان انجام داد.

 

 

در همین راستا گروهی از دربار مامور شدند تا به یونان سفر کرده و ساتیروس و پیتیس که مشهورترین معماران یونانی زمان خویش بودند را پیدا کنند.

طبق تصاویر احتمالی ارائه شده از آرامگاه هالیکارناسوس، طراحی بنا به صورت مکعبی شکل ،

با تندیسی از خدایان یونانی بر هر دیوار و در ارتفاع ۴۵ متر ساخته شده بود و تندیسی از ماسول نیز داخل بنا قرار داشته است.

پس از به قدرت رسیدن مسیحیت این بنای شگفت انگیز به دست مسیحیان متعصب تخریب شد.

 

 

 

3 . موزه باستان شناسي زير آبي بدروم

امروزه در نوع خود يکي از بزرگترين و مهمترين موزه های جهان است.

آثار بدست آمده از حفاريهايی از سال 1960 آغاز شده در اين موزه که در قلعه بدروم ساخته شده قرار گرفته و به نمايش گذارده شده است.

در اين موزه آلبوم Amphora مديترانه شرقی، آثار بدست آمده از تحقيقات انجام يافته در مردابهای نزديک بدروم به نمايش گذاشته شده است.

 

 

 

مردابهای اين منطقه شامل ياسی آوا، شيطان دره سی، بندر سرچه می باشد.

یکی از اتاق ها که به آن سالن شیشه ای ‏غرق شده می گویند،

یک کشتی 16 متری را به نمایش می گذارد که در سال 1025 پیش از میلاد غرق شده است.

برج فرانسوی ‏نیز خانه دیگر کشفیات زیرآب است که از آنها می توان به کشتی یونانی کلاسیک که قرن چهارم در آبهای این منطقه غرق شده ‏است اشاره کرد. ‏‏ ‏‏ ‏ ‏‏

 

 

 

 

4 . بافت قدیمی شهر بدروم ( Old Town Of Bodrum )

شهر قدیمی که در پشت قلعه سنت پیتر واقع شده است، یکی از جذاب‌ترین مناطق بدروم به شمار می‌رود.

کوچه‌ها و پیاده‌روهای باریک این مکان که با درخت‌های انگور فراوانی پوشده شده‌اند، مناظری بسیار زیبا درست کرده‌اند.

اکثر قسمت‌های شهر بدروم به مرور حالت قدیمی خود را از دست داده و مدرن شده‌اند،

و شاید این مکان از شهر بدروم تنها مکانی باشد که در آن هنوز هم حس و حال قدیمی و بکر بودن را به شما منتقل کند.

 

 

 

شهر قدیمی بدروم می‌تواند یکی از بهترین مکان‌های این شهر برای قدم زدن در غروب آفتاب و برای عاشقان عکاسی باشد.

شهر قدیمی که در پشت قلعه سنت پیتر واقع شده است، یکی از جذاب‌ترین مناطق بدروم به شمار می‌رود.

 

 

5 . لنگرگاه تفریحی و ساحلی

آب‌های مدیترانه‌ای بدروم، با زیبایی‌های خود همواره گردشگران زیادی را به سمت خود جذب می‌کنند.

قایقرانی در لنگرگاه بدروم کسب و کاری پر رونق محسوب می‌شود،

و در آن می‌توانید سوار انواع قایق‌ها در اندازه و انواع مختلفی سوار شده و از آن‌ها لذت ببرید.

برای سفرهای یک روزه و یا طولانی‌تر می‌توانید سوار کشتی‌های بزرگ شوید، و برای بازدید از محدوده ساحل،

جزیره‌ها و غارهای مخفی و نیز تفریحاتی مانند آفتاب گرفتن و شنا می‌توانید از قایق‌های کوچک‌تر استفاده کنید.

قایقرانی در لنگرگاه بدروم کسب و کاری پر رونق محسوب می‌شود ،

و در آن می‌توانید سوار انواع قایق‌ها در اندازه و انواع مختلفی سوار شده و از آن‌ها لذت ببرید.

 

 

رژیم غذایی و بهترین رستوران‌های بدروم

آشپزی ترکیه بسیار متنوع است و این تنوع و تعدد غذاها، نشانه‌ای از فرهنگ و تاریخ غنی در این کشور است؛

فرهنگ و تاریخی که طی قرن‌های متمادی متاثر از تقابل شرق و غرب بوده و از موقعیت جغرافیایی این سرزمین هم تاثیر پذیرفته است.

گردشگران خارجی این کشور، همیشه تحت تاثیر آشپزی غنی و متنوع ترکیه قرار می‌گیرند که با باکیفیت‌ترین و تازه‌ترین سبزیجات تهیه می‌شوند.

علاوه بر انواع سبزیجات، انواع گوشت هم در این آشپزی این کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

البته چون مسلمانان گوشت خوک نمی‌خورند، مصرف این گوشت در آشپزی ترکیه به ندرت مشاهده می‌شود.

غذاهای دریایی، بخش دیگری از آشپزی این منطقه را تشکیل می‌دهند.

در ادامه با تعدادی از غذاهای محلی بدروم آشنا می‌شویم که در سفر به این شهر ساحلی و زیبا می‌توانید،

آنها را امتحان کنید و از چشیدن طعم لذیذ و متفاوت آنها در بهترین رستوران‌های بدروم لذت ببرید.

 

آیران (دوغ)

آیران یکی از نوشیدنی‌های ترکیه است که با ماست، آب و نمک تهیه می‌شود و آن را خنک سرو می‌کنند. اهالی این کشور عاشق دوغ هستند.

 

چای و قهوه

در ترکیه هرجا که پا بگذارید با چای و قهوه از شما پذیرایی می‌شود و چای محبوب‌ترین نوشیدنی ترکیه و البته نوشیدنی ملی این کشور است.

قهوه‌ی سنتی ترکی را در یک ظرف مسی مخصوص به نام Cezve آماده می‌کنند.

برای تهیه‌ی این نوشیدنی، پودر قهوه، آب و شکر را روی شعله‌ی ملایم حرارت می‌دهند.

بعد از اینکه قهوه به جوش آمد، آن را در فنجان ریخته و سرو می‌کنند.

سه نوع قهوه‌ی ترکی سرو می‌شود:

ساده (بدون شکر)، متوسط (با کمی شکر) و شیرین (با شکر زیاد).

فال قهوه هم یکی از فال‌های رایج در ترکیه است.

 

مزه

مزه، خوراکی اندکی است که معمولا آن را به عنوان پیش‌غذا سرو می‌کنند.

مزه از چند نوع غذا هر کدام به مقدار اندک تشکیل می‌شود؛

پیش غذایی که توجه همه‌ی گردشگران را جلب می‌کند چون این فرصت را برای آنها مهیا می‌کند که از چند غذای مختلف، مقدار اندکی امتحان کنند.

پیش‌خدمت‌ها معمولا یک سینی بزرگ با چندین بشقاب کوچک مزه را به مهمانان عرضه می‌کنند تا هر کدام را خواستند انتخاب کنند.

 

دلمه

دلمه یکی از غذاهایی است که علاوه بر ترکیه در بسیاری از کشورهای دنیا تهیه می‌شود.

هر چیزی که با مخلوط برنج و سبزیجات و گوشت پر شود را دلمه می‌نامند.

برای تهیه‌ی دلمه از برگ انگور، بادمجان، فلفل دلمه‌ای و سایر موارد مشابه استفاده می‌کنند.

 

کباب ترکی یا دونر کباب (Dönerkebab)

برای تهیه‌‌ی این غذای لذیذ، تکه‌های گوشت را به سیخی بزرگ می‌کشند که این سیخ دائما در برابر آتش در حال چرخیدن است.

با بریدن این گوشت‌های بریان و ترکیب آن با موادی چون قارچ و فلفل دلمه‌ای این غذای لذیذ آماده می‌شود،

که با نوعی نان مخصوص و پیاز و سالاد سرو می‌شود و غذایی ارزان است.

 

گوزلمه (Gözleme)

این غذا از پنکیک‌های باریک شبیه به کرپ تهیه می‌شود.

پنکیک‌ها را روی یک صفحه‌ی فلزی منحنی آماده می‌کنند و سپس یا مخلوطی از پنیر سفید و جعفری آن را پر می‌کنند.

 

لحم‌عجون (Lahmacun)

این غذا را حتما در بسیاری از رستوران‌های بدروم خواهید دید. این غذا چیزی بین پیتزا و تورتیلا است.

روی یک تکه‌ی نازک خمیر، گوشت و انواع سبزیجات می‌ریزند و با فلفل آن را طعم‌دار می‌کنند.

 

رستوران‌ها

از آنجایی که بدروم یک شهر ساحلی است، قطعا خوراک‌های دریایی خوبی هم باید در رستوران‌هایش سرو شود. البته رستوران‌های دیگری هم در این شهر وجود دارند که همه‌ی سلیقه‌ها را پوشش خواهد داد.

 

اورفوز  (Orfoz)

 

 

از این رستوران به‌عنوان یکی از بهترین رستوران‌های ماهی در ترکیه یاد می‌شود.

این رستوران نزدیک موزه‌ی هنر زکی مورن واقع شده است و غذاهای دریایی عالی چون خرچنگ با پارمزان، مارماهی دودی،

کالاماری کودک با پیاز و سیر، حلزون اسکالوپ، جوجه تیغی‌های دریایی و خرچنگ آبی رنگ سرو می‌کند.

 

نازیک آنا (Nazik Ana)

 

 

این رستوران با خوراک‌ها، دکور محلی و میزی که در میانه‌ی آن برای امتحان رایگان خوراک‌های ترکی تعبیه شده،

می‌تواند یک انتخاب مناسب برای خوردن از غذاهای محلی ترکیه باشد.

در ایام تعطیلات اداره‌ها این رستوران بسیار شلوغ می‌شود.

 

لا پاسیون (La Pasión)

 

 

برای خوردن خوراک‌های اسپانیایی سری به رستوران لا پاسیون بزنید،

و از فضای بسیار زیبای رستوران به همراه موسیقی اسپانیایی در هنگام خوردن غذا نهایت لذت را ببرید.

 

لو من کولتور (Le Man Kültür)

کافه‌ای کاملا متفاوت و هنری که با کتاب‌های کمیک و هنر خیابانی تزئین شده است.

این کافه‌ی زنجیره‌ای در بین دانش‌آموزان و دانشجویان بسیار محبوب است و غیر از نوشیدنی و دسر،

خوراک‌های سبکی چون ساندویچ و برگر نیز سرو می‌کند.

 

دونر تپه چیک

اگر دوست دارید از کباب ساندویچی مخصوص ترک‌ها یا همان دونر امتحان کنید،

به این فست فود جمع و جور بروید و انواع ساندویچ را امتحان کنید.

 

موستو (Musto)

 

 

در این رستوران انواع نوشیدنی‌ها و غذاهای بین‌المللی مثل پیتزا، پاستا، برگر به علاوه‌ی صبحانه سرو می‌شود.

 

اژدهای سرخ (Red Dragon)

همان‌طور که از نامش هم پیدا است، اژدهای سرخ یک رستوران چینی است که البته نباید از آن انتظار زیادی هم داشت.

در این رستوران تنها غذاهای معمولی چینی سرو می‌شود و می‌تواند برای ایجاد تنوع جای خوبی باشد.